Adalet Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Fethi Gedikli’nin 2016-2017 Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni Açılış Konuşması

Değerli Rektör Yardımcım sayın Prof. Dr. Sedat Murat, önceki müdürlerimizden sayın Prof. Dr. Yasemin Işıktaç, sayın meslektaşlarım, sevgili öğrenciler, muhterem misafirler!

36. Mezuniyet törenimize hoş geldiniz.

Hemen belirteyim ki, sayın rektör yardımcımız Prof. Dr. Halis Yunus ERSÖZ buraya bizzat gelerek mezunlarımıza ve ailelerine iyi dileklerini iletmemi istediler. Kendilerine teşekkür ederim.

Geçen yıl olduğu gibi, bu yıl da mezuniyet törenimiz Ramazan ayına denk gelmiştir. Bu bakımdan, geleneksel mezuniyet törenlerimize göre daha sade bir organizasyon yapıyoruz.

2016-2017 Öğretim Yılında, Meslek Yüksekokulumuz 36. mezunlarını vermektedir. Özel sektörde de, kamu sektöründe de mezunlarımıza gösterilen alaka ve rağbet günden güne daha fazla hissedilir olmaktadır. Hukuk Fakültelerine giden bir yolun buradan geçmesi de bu itibar ve rağbeti beslemektedir. Böylece Meslek Yüksekokulumuz tercih edilen okullar arasında hatırı sayılır bir konumdadır! Öğrencilerimiz arasında liseden henüz mezun olanlarla, kariyer sahibi birçok kimsenin bulunması bunun kanıtlarından biridir.

Bu yıl Şubat döneminde 35, şimdi de bir o kadar öğrenciyi mezun ederek iş hayatına gönderiyoruz. Bütünleme ve tek ders sınavları sonucunda bu sayı artacaktır ve bugüne kadar mezun ettiğimiz 3.642 öğrenciyle birlikte bu yeni mezunlarımız memleketimizin gelişip kalkınmasında olumlu rollerini oynama imkânı bulacaklardır. Bunun haricinde 1842 öğrencimizin de çoğunlukla kendi talepleriyle okuldan ilişikleri kesilmiştir.

Mezunlarımızın meslek hayatlarında kendilerinden bekleneni yerine getirerek ülkemize büyük bir hizmette bulunacaklarına güveniyorum.

Halihazırda Örgün Öğretimde faal 688, Uzaktan Öğretimde 201 olmak üzere ve toplamda 889 kayıtlı öğrencimiz mevcuttur. Bu yıl 152 kişi merkezi yerleştirmeyle, 25 kişi yatay geçiş yoluyla öğrencimiz olmuştur. 10 kişilik yabancı öğrenci payımız vardır. Geçen yılki meş’um ve hain darbe teşebbüsünün ardından 667 s. KHK ile kapatılan okullardan bize 93 öğrenci gelmiştir. Bunlardan 25 öğrenci askeri okullardan intikal etmiştir. Bunlarla birlikte, geçen yıl toplam olarak 305 kişi MYOmuza kayıt yaptırmıştır. Hukuk Fakültesinin desteği ve 18 çalışan ve 4 öğretim görevlisiyle öğrencilerimize hizmet vermeye çalışıyoruz.

MYO, artık iki programlı olmaktadır. Adalet Programının yanı sıra önümüzdeki 2017-2018 yılı için yeni açtığımız “Ceza infaz ve güvenlik hizmetleri programı”na 40 öğrenci almayı tasarlıyoruz. Adalet Bakanlığı ile aramızda varılan mutabakat neticesinde ceza evlerinde istihdam edilmek üzere böyle bir program açılması uygun bulunmuştur.

Bize huzurlu bir eğitim ortamı sağlayan Rektörlüğümüze ve Hukuk Fakültesi Dekanlığına huzurlarınızda teşekkür ederken, gelecek mezuniyet törenlerinde buluşmak üzere, yeni mezunlarımızı ve onları yetiştiren ailelerini, hocalarımızı kutluyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum.

20/06/2017