Adalet Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Fethi Gedikli’nin Mezuniyet Töreni Açış Konuşması

Değerli meslektaşlarım, sevgili öğrenciler, kıymetli misafirler!

Mezuniyet törenimize hepiniz hoş geldiniz.

Hemen belirteyim ki, sayın rektör yardımcımız Prof. Dr. Halis Yunus ERSÖZ buraya bizzat gelerek mezunlarımıza ve ailelerine iyi dileklerini iletmemi istediler. Kendilerine teşekkür ederim.

Bu yıl mezuniyet törenimiz Ramazan ayına tekabül etmiştir.

2015-2016 Öğretim Yılında, Meslek Yüksekokulumuzun 35. mezunlarını vermektedir. Hem özel hem de kamu sektöründe gün geçtikçe mezunlarımıza gösterilen rağbet artmaktadır. Bunun doğal sonucu olarak okulumuz da tercih edilen okullar arasında seçkin bir yer kazanmıştır. Elbette bundan sevinç ve gurur duyuyoruz!

Öğrencilerimiz arasında liseden sonra gelenlerle, bir meslek sahibi olmuş, kariyer elde etmiş birçok insan da bulunmaktadır. Bu durum okulumuzun itibarını ve meslek hayatında mensubuna kattığı değerin önemini göstermektedir.

Bu yıl Şubat döneminde 29 şimdi de 36 kişiyi mezun ederek toplamda 65 mezun vermiş bulunuyoruz. Bütünleme ve tek ders sınavları sonucunda bu sayı 3 rakamlı sayılara ulaşacaktır.

Bütün mezunlarımızı kutlarken, aynı zamanda onlara başarılı bir meslek hayatı ve aileleriyle, sevdikleriyle birlikte mutluluklar diliyorum.

Mezunlarımızın meslek hayatlarında kendilerinden bekleneni yerine getirerek ülkemize büyük bir hizmette bulunacaklarına güveniyorum.

Halihazırda Örgünde 423, Uzaktan Öğretimde 312 olmak üzere ve toplamda 735 kayıtlı öğrencimiz mevcuttur. Her yıl 150 kişi merkezi yerleştirmeyle, 50 kişi yatay geçiş yoluyla öğrencimiz olmaktadır.

Öğretim kadromuzu yavaş yavaş güçlendiriyoruz. Geçen yıl ve bu yıl akademik kadromuza iki yeni öğretim görevlisi katılmıştır. Halen 4 öğretim üyesi, 5 öğretim görevlisi öğretim kadromuza güç vermektedir. Hukuk Fakültemiz hem öğretim kadrosuyla, hem idaresiyle her zaman bize yardımcı olmaktadır. İdare kadromuzda ise 10 memur, 2 hizmetli, 4 adet güvenlik görevlisi vardır.

Adalet Meslek Yüksekokulu ailesi, her yıl, büyüyor ve ülkeye katkısını artırarak devam ediyor. Bugüne kadar verdiği 3541 mezunuyla İÜ Adalet Meslek Yüksekokulu, İÜ.nin ve Türkiyenin önemli eğitim kurumları arasında müstesna bir mevki tutmuştur.

Yeni mezuniyet törenlerinde buluşmak üzere hepinizi saygıyla selamlarım.

22/07/2016